Denna kurs går online över tre veckor. Varje vecka får du tillgång till inspelade föreläsningar, quizzes och kursmaterial, som du kan titta på när det passar dig under veckan. Dessutom hålls också varje vecka ett live-webinar där du har möjlighet att ställa frågor till föreläsarna, delta i falldiskussioner, diskussionsuppgifter med mera. Du tar del av kursen via en kursportal där allt finns tillgängligt.
Kursen erbjuder en bred grund i hur man kan arbeta på ett metodiskt sätt för att utreda och behandla patienter med olika former av beteendeproblematik. Modul 1 kommer att beröra utredningsgång, behandlingsprinciper och en genomgång av symptom, diagnos och behandling av de vanligaste beteendeproblemen. Modul 2 kommer att avhandla djurslagsspecifik etologi och inlärningsteori, och deltagarna kommer att få en falluppgift som ska redovisas i modul 3. Under modul 3 kommer fokus att ligga på klinisk etologi; konsten att förebygga och behandla stress och oro på kliniken (inkl. förmedicinering), samt redovisning av deltagarnas fall.
Veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare i smådjurspraxis samt studenter som vill utöka sina kunskaper om klinisk etologi och problembeteenden hos hundar och katter.
Modul 1:
Modul 2
Modul 3
Efter avslutad kurs förväntas deltagaren:
Denna kurs kommer endast att gå online. Kursspråk är svenska. Anmälan skrev via länk till höger. Efter anmälan kommer du att få ett mejl med en bekräftelse och mer praktisk information. Läs även vår avbokningspolicy.
Anya Thörnqvist, Leg. Vet, Beteenderådgivare
Anya tog sin veterinärexamen 2011 och har både under och efter veterinärstudierna vidareutbildat sig inom etologi och beteendeproblem. Hon har arbetat inriktad mot beteendeproblem i flera år både på klinik och i egen regi via hembesök och telefon. Dessutom fungerar hon rådgivande och stöttar både veterinärkollegor och etologer runt om i Sverige i beteendemedicinska frågor och samarbetar med bland annat Etolog.nu och Sveriges Akademiska Etologer. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare på ämnet utredning och behandling av beteendeproblem hos smådjur, och har även en lärarexamen för gymnasieskolan som omfattar ett flertal ämnen och kurser i allt från djurhållning till etologi. Hon arbetar idag kliniskt enbart med beteendeproblemspatienter och tar emot remisser från hela Sverige. Anya är främst inriktad mot katt men arbetar även med hund och sk exotics.
Elin Lindell, Leg. Vet, Canisdiplomerad klickerinstruktör
Elin har varit legitimerad veterinär sedan 2007. Hon är också en av Sveriges få Fear Free-certifierade (för mer info se https://fearfreepets.com/), samt utbildad klickerinstruktör (via Canis hundskola) och har god kunskap om medicinering vid hundbeteende-problematik. I samarbete med hundtränare har Elin haft kurser och föreläsningar i att träna hundar att frivilligt delta i hanteringsprocedurer, och hon föreläser gärna på veterinärkliniker om hur man kan förebygga och minska oro och stress för hundar och katter på kliniken. Elin arbetar till vardags på Anicura Djursjukhuset Albano i Danderyd samt på Anicura Animalen i Södertälje med beteendekonsultationer och internmedicin. Elin är beteendemedicinskt sett främst inriktad mot hund, men arbetar även med katt.