Utvecklas med oss

Kurser för djursjukvårdspersonal

Swevet anordnar varje år ett antal kurser både i egen regi tillsammans med föreläsare med olika specialistkunskaper och i samarbete med kunder, produktleverantörer och universitet inom Norden. Kurserna riktar sig till yrkesverksamma veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare och erbjuder ett brett utbud när det gäller djurart, ämne och nivå.

Saknar du något eller har önskemål om en specifik utbildning, ämne eller föreläsare, skicka in ditt tips till oss! Våra utbildningar är till för dig!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du all information före alla andra.

Jag tyckte Swevets Anestesikurs var väldigt bra, en av de bättre jag har deltagit i.
Karin Wiksten, veterinär i Burträsk

Kurser - 2020

MAJ 2020
Gnagare och iller, del 1.
29 maj 2020, sjöbo

Denna kurs kommer även gå online.
Endagskurs med en introduktion till grundläggande undersökning och vård av iller, marsvin, chinchilla, råtta, mus, hamster, gerbil och degu. Om vidare intresse finns ordnas även en fördjupningskurs (Del 2) vid ett senare tillfälle.

Reptiler del 1
30 maj 2020, sjöbo

Denna kurs kommer även gå online.
Endagskurs med en introduktion till grundläggande undersökning och vård av sköldpaddor, ödlor och ormar. Om vidare intresse finns ordnas även en fördjupningskurs (Del 2) vid ett senare tillfälle.

SEPTEMBER 2020
Fundamentals in Ophthalmology: Part 1
25-26 september 2020, LINKÖPING

Den här teoretiska kursen är för dig som vill ha en gedigen grund att stå på när du träffar en ögonpatient, och lär dig handskas med de vanligaste ögonsjukdomarna hos hund och katt. Del 2, med praktiska moment, kommer att hållas i april 2021. Kursspråk engelska.

First Aid for Emergency Vets
30 september - 1 oktober 2020, kolmården - i samarbete med anicura

Uppdaterade kunskaper om akutsjukvård är lika viktiga på den mindre kliniken som på det stora djursjukhuset. I denna kurs får du som är smådjursveterinär kunskap och självförtroende att ta dig an de flesta vanliga akutsituationerna, praktisk träning och verktyg att applicera dina nya kunskaper i praktiken. Kursen hålls på Vildmarkshotellet i Kolmården, och boende ingår! Kursspråk är engelska.

OKTOBER 2020
Oncology in small animal practice
2-3 oktober 2020, Uppsala - i samarbete med uds

Denna kurs kommer även att gå online
För smådjursveterinären som vill fördjupa sina kunskaper i onkologi hos hund och katt. Diagnostik och behandling av osteosarkom,  haemangiosarkom, endokrina tumörer och tumörer i munhålan gås igenom, såväl som både beprövade och nya behandlingsmetoder. Palliativ vård, etik samt falldiskussioner är andra ämnen för dagarna.

Gastroenterology in small animals
12-13 oktober 2020, stockholm

Denna kurs kommer även att gå online
Hundar och katter med olika typer av gastrointestinala problem är vanliga patienter. I denna kurs går vi igenom de vanligaste tillstånden så som kräkning, diarré, inappetens, patofysiologi, diagnostik och behandling, och det blir mycket falldiskussioner. Kursspråk är engelska.

Fågelmedicin i praktiken - en introduktion
16-17 oktober 2020, malmö

Denna kurs vänder sig till dig som vill ha en introduktion i hur du kan ta emot fåglar på kliniken på bästa sätt. Du får kunskap och färdigheter i att ta emot, diagnosticera och behandla de vanligaste fågelsjukdomarna och du får handfasta råd i hantering, vad du behöver tänka på och hur du kan utforma din verksamhet för att bli mer fågelvänlig.

NOVEMBER 2020
Praktisk endoskopi för häst
6-7 november 2020, UPPSALA

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig mer om endoskopi av häst med fokus på luftvägssjukdomar, ur både internmedicinskt och kirurgiskt perspektiv. Kursen har en praktisk approach och innehåller såväl demonstrationer som praktiska moment och falldiskussioner.

Anestesi - grundkurs i anestesiologi, monitorering och åtgärder
18-19 november 2020, helsingborg

Denna kurs riktar sig till dig som inte sövt tidigare. Du får grundkunskap för att kunna premedicinera, inducera samt upprätthålla anestesi på hund och katt, och för att känna sig trygg med anestesiarbetets olika moment inklusive monitorering och åtgärder vid avvikande situationer. Kursspråk är engelska.

Anestesi advanced - uppdateringar för den erfarne anestesören
20 november 2020. helsingborg

Denna fullmatade endagskurs riktar sig till dig med god erfarenhet av att söva smådjur, som vill ha nya perspektiv, uppdateringar om det senaste samt en mängd intressanta fallbeskrivningar och falldiskussioner. 

Den äldre kattens sjukdomar - osteoartrit och njursvikt
27 november 2020, göteborg

Denna kurs kommer även att gå online
Osteoartrit och njursvikt drabbar över hälften av alla äldre katter. I den här kursen går vi igenom diagnostik och behandling av de båda, med fokus på de fall när sjukdomarna förekommer samtidigt.  

HÖSTEN 2020
Management of wounds healing by second intention
hösten 2020, UPPSALA

Omfattande sårvårdskurs, en dag för häst och två dagar för hund och katt. Vi går igenom utvärdering av sår och när vilken behandling sätts in, och material och sårvårdsprodukter demonstreras i ett dry lab. Kursspråk engelska.

visa.png mastercard.png postnord.png DHL.png
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

Din varukorg är tom ;(
Totalt {{basket.FormattedProductsTotal}}
Till kassan