19-20 mars 2020 - MALMÖ

Utredning och behandling av allergi och klåda hos hund

I samarbete med Orion Pharma Animal Health

KURSBESKRIVNING

Vilka ektoparasiter är relevanta vid utredning av klåda, och hur utesluter jag dem bäst? Hur ser man skillnad på en ytlig och djup pyodermi? Hur minskas risken för resistensutveckling och hur hanteras MRSP? Vilka behandlingsalternativ finns för en atopisk hund? Dessa och många andra frågor får du svar på i den här kursen, som vänder sig till veterinärer som arbetar med hudproblem hos hund och vill fördjupa sig i ämnet. Kursen ger en god bas för att utreda och behandla vanliga hud- och öronsjukdomar, med tyngd på utredning och behandling av allergi, och nivån är anpassad för veterinärer som genomför utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar (steg 1).

MÅLGRUPP

Veterinärer i smådjurspraktik som vill fördjupa sig inom dermatologi med fokus på hudutredningar.

INNEHÅLL

Dag 1

  • Handläggning och utredning av klåda hos hund
  • Ektoparasiter i ljuset av isoxazoliner
  • Hudinfektioner och antibiotikapolicy
  • Allergisk dermatit - patogenes, definition och diagnostiska kriterier för atopisk dermatit och födomedelsinducerad atopisk dermatit.
  • Allergisk otit

Dag 2

  • Födomedelsinducerad AD inkl eliminationsdiet
  • Intradermaltest (IDT) och IgE analys
  • Behandling av atopisk dermatit
  • Falldiskussioner
PRAKTISK INFORMATION

Kursspråk är svenska. Efter anmälan kommer du att få ett mejl med en bekräftelse och mer praktisk information. Läs även vår avbokningspolicy.

KURSMÅL

Efter avslutad kurs förväntas deltagaren att med trygg hand kunna systematiskt utreda och behandla hundar med klåda, i synnerhet allergier.

FÖRELÄSARE

Susanne Åhman, leg vet, CertSAM, CertVD, Diplomate ECVD, Specialist i hundens och katten sjukdomar, Specialist i dermatologi (steg II).

Susanne Åhman har arbetat uteslutande med dermatologi i över 20 år och har en unik akademisk kompetens och klinisk erfarenhet. Hon är Europeisk diplomate i dermatologi, forskar aktivt och har publicerat en rad vetenskapliga artiklar. Hon har även skrivit den populära boken ”Hundens Hud” för djurägare. Susanne är en uppskattad internationell föreläsare som generöst delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Till vardags driver Susanne Åhman Sveriges enda renodlade specialistklinik för dermatologi – VetaDerm Veterinärklinik – i Lomma, strax utanför Malmö.

 

I samarbete med

visa.png mastercard.png postnord.png DHL.png
{{lineitem.Sku}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} {{lineitem.FormattedPrice}} Ord pris: {{lineitem.FormattedListPrice}}

Din varukorg är tom ;(
Totalt {{basket.FormattedProductsTotalIncVAT}}
Till kassan