6-7 november 2020 - uppsala - i samarbete med uds

Praktisk endoskopi för häst

KURSBESKRIVNING

Endoskopi är ett värdefullt diagnostiskt verktyg för både allmänpraktiker och specialister. I denna kurs får du en gedigen genomgång av endoskopi av häst med fokus på luftvägar, magsäck och urinvägar. Med hjälp av praktiska demonstrationer, falldiskussioner och en praktisk approach kommer du att få kunskaper som du kan omsätta i praktiken, både på kliniken och i fält.

MÅLGRUPP

Hästveterinärer som arbetar på klinik eller i ambulerande verksamhet som utför endoskopi på häst, veterinärer inskrivna på specialistutbildningen för häst.

INNEHÅLL
 • Endoskopi av övre luftväg (inkl genomgång av anatomi näshåla, svalg, trachea, luftsäckar, sinus osv) 

 • Endoskopi nedre luftväg (inkl provtagning)

 • Dynamisk endoskopi och patologiska tillstånd

 • Sinoskopi

 • Övre luftväg: Kvarka

 • Övre luftväg: Kirurgiska behandlingsalternativ

 • Nedre luftväg: Ekvin astma

 • Nedre luftväg: Pneumoni

 • Medicinsk endoskopi: Gastroskopi och cystoskopi

 • Medicinska och kirugiska cases

 • Praktiska demonstrationer av endoskopering samt dynamisk endoskopi

 • Praktiska övningar i endoskopi av övre luftväg

 

PRAKTISK INFORMATION

Kursspråk är svenska och engelska. Anmäl dig via länken i högermarginalen. Efter anmälan kommer du att få ett mejl med en bekräftelse och mer praktisk information. Läs även våra avbokningsvillkor.

FÖRELÄSARE

 

Anna Bohlin, Leg. Vet, Dipl. ECEIM, Specialist i hästens sjukdomar.
Anna tog examen som veterinär från Köpenhamns universitet 2012. Efter examen jobbade hon en period hos Distriktsveterinärerna, varpå hon började på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Sedan dess har hon genomfört utbildningen till svensk specialist i hästens sjukdomar samt genomfört ett residency i internmedicin häst, inom vilket hon gjort flera externships utomlands, i bland annat Liverpool och Sydney. Hennes nuvarande roll på Specialisthästsjukhuset är som ansvarig för vårdavdelningen och under säsong ansvarig för fölstallet.

Philip Kieffer, DVM, Dipl. ACVS-LA
Philip är ursprungligen från Minnesota, USA. Han tog sin BSc i mikrobiologi på Colorado State University och tog sedan veterinärexamen vid University of Minnesota. Efter examen gjorde han ett internship på Rood and Riddle Equine Hospital i Lexington, Kentucky, samt ett roterande internship i kirurgi, medicin och akutsjukvård vid University of Pennsylvania New Bolton Center. Sin residency i stordjurskirurgi utförde han på University of Georgia, och stannade sedan där ett år för att undervisa i kirurgi. Sedan 2018 arbetar han som kirurg på Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Hans forskning handlar om bland annat mikrocirkulation hos häst, övre luftvägssjukdomar hos häst och undervisning i kirurgi.

Miia Riihimäki, Leg. Vet, PhD
Miia tog veterinärexamen 1997 och har arbetat vid SLU hästmedicin sedan 1999 med olika arbetsuppgifter (klinikveterinär, doktorand och efter disputation som universitetslärare och forskare), och hon kombinerar arbete på kliniken med klinisk forskning och undervisning. Hennes avhandling (2008) handlade om diagnostiska metoder, patofysiologi och etiologi bakom inflammatoriska luftvägssjukdomar hos häst. Miia är ansvarig för mottagning för luftvägssjukdomar hos häst vid hästkliniken UDS SLU samt har forskat olika aspekter av luftvägssjukdomar hos häst tex. hur stallmiljön påverkar människornas och hästarnas hälsa,  klinisk forskning inom ekvin astma samt diagnostik av infektiösa luftvägssjukdomar hos häst. Miia  har även varit medlem och ordförande för examinationskommittén häst (SVS) samt varit aktiv ( kursansvarig) vid hästsektionen, SVS.  

 

visa.png mastercard.png postnord.png DHL.png
{{lineitem.Sku}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} {{lineitem.FormattedPrice}} Ord pris: {{lineitem.FormattedListPrice}}

Din varukorg är tom ;(
Totalt {{basket.FormattedProductsTotalIncVAT}}
Till kassan